Με αφανισμό κινδυνεύει ο Παραολυμπιακός αθλητισμός

Με αφανισμό κινδυνεύει ο Παραολυμπιακός αθλητισμός

Αρ. Πρωτ. 965/21.10.2011

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Αθλητισμού

Με πλήρη αφανισμό κινδυνεύει ο παραολυμπιακός αθλητισμός στη χώρα μας, καθώς στο βωμό του Μνημονίου, μεγάλες περικοπές πλήττουν τον τομέα του αθλητισμού που ουκ ολίγες φορές έχει κάνει περήφανη τη χώρα μας. Η πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον παραολυμπιακό αθλητισμό, είναι άδικη και ρατσιστική και οδηγεί στον σταδιακό αφανισμό του. Η Κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί, ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και αποτελεί το ισχυρότερο μέσο ένταξης στην κοινωνία.

Οι αθλητές με αναπηρία, είναι ενεργοί πολίτες και όχι στο περιθώριο της ζωής. Οι επιτυχίες τους στην αθλητικό στίβο είναι αμέτρητες. Οι ίδιοι έχουν επιδείξει υψηλό ύφος και ήθος και αξίζουν δίκαιης και ισόνομης μεταχείρισης από την Πολιτεία. Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να τους ακυρώνει με την πολιτική που ακολουθεί και να τους θέτει στο περιθώριο. Οι Παραολυμπιονίκες αθλητές και προπονητές τους, είναι άτομα που αγωνίζονται σκληρά για να κάνουν τη χώρα μας περήφανη και να τοποθετήσουν τον αθλητισμό στο υψηλότερο βάθρο. Συνεπώς μικροπολιτικές τακτικές και ρατσιστικές πολιτικές είναι απαράδεκτες σε αυτόν τον αγώνα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην άδικη μεταχείριση των παραολυμπιονικών και γενικότερα να υποστηριχθούν οι δυνατότητες άθλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες;